torsdag 14 mars 2013

Att ha kontroll och makt över sitt liv

Hej igen! 

Att det inte går att påverka vädrets makter har vi fått åter igen känna på. Ny omgång med snö, även om vi tycker att det ska vara vår nu. 

Vi tänkte ta upp det här med att ha kontroll och makt över sitt liv. Vi läste ett intressant blogginlägg av Jay Kubassek som han hade skrivit 6 november. Han beskriver just om hur maktlös människan kan bli när naturkatastrof inträffar, dvs att vara van vid all bekvämlighet ger plötsligt frustrerande känsla när ingenting är som tidigare. Han tar också upp det här med ledarskap, om hur viktigt det är att förstå sig själv innan man kan leda andra. 

Det vi fick med oss då Marjukka gick stress och friskvårdsutbildning för några år sedan var att det var viktigt att jobba med självkänslan i alla lägen och att det går att förändra om man har verktygen till hur man går tillväga..

Bara det här med att man har en bra grund, där man bygger upp sin självkänsla då blir också självförtroendet starkare och det blir lättare att tackla  t.ex. en katastrof eller en kris. Har man t.ex. blivit av med sitt jobb lägger man sig inte ner och ger upp. Nej,  utan börjar agera och fundera ut olika sätt hur man kan förändra till det bättre. Men det gäller också att man har en bra stabil självkänsla till sig själv från början.Och att man tar kontroll över sitt liv. Att man inte bromsar så fort där kommer en chans. Det gäller att varje dag säga till sig själv att det kommer att gå bra och inte ha ursäkter, som nej kan inte göra så för att ____ då skulle de och de hända.
Säg istället att " jag är stark och har min makt att göra det jag vill " eller annan bra affirmation är att säga " Jag är modig och stark  "  eller " jag klarar det här "

När man har börjat jobba med sin självkänsla som är en färskvara, dvs att ge varje dag en positiv tanke till sig själv kan man också börja leda andra. Så varje gång en negativ tanke dyker upp bör du knacka lätt på din axel och vända tanken till något positivt. Det finns ingen ledare som är bra, som leder andra i nedlåtande ton. Att börja förstå sig själv och vara ödmjuk mot sig själv ger en annan vändning.



Med hjälp av visioner och affirmationer kan du tala om vad din hjärna är på väg, alltså med tankens kraft har du makt och kan kontrollera ditt liv. Lita på din instinkt. Känner du att känslan är rätt, följ den. Tro på dig själv! Låt inte nedlåtande personer förändra dig eller ge dig fel signaler så att du inte vågar följa din väg. Öppna din väg för framgång!

Ha en super bra dag!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar