fredag 17 februari 2012

Mål, Planering, Motivation och Inspiration - Vad är " PRO Why"

Idag tänkte vi ta upp det här med Mål, Planering, Motivation och Inspiration hur det påverkar oss på olika sätt.


Vi har ett ganska bra exempel på det när vi var Italien för nåt år sedan. Ulf hade bestämt sig för att han skulle till varje pris se fotbolls arenan, San Siro där Zlatan spelar, så han  började planera sitt Mål. Han tog reda på hur långt det var till Milano från Caorle där vi bodde och räknade ut att detta kunde vi göra på en dag. Han var riktigt motiverad och hade planerat i minsta detalj hur man tog sig ditt, genom att studera kartan och kom fram till att sträckan var som ungefär som mellan Malmö  och Göteborg. 
Nu hör det till saken att Milano är ingen liten stad utan en miljonstad och när vi väl kom in i Milano så kom vägskylten till arenan direkt så det var bara för oss att följa denna.


När vi väl kom fram var lyste glädje och inspiration verkligen med sin närvaro och  vilken känsla Ulf hade för att han fick se denna pampiga arena i verkligheten. Han hade förverkligat sin dröm och det genom vilja och motivation.


Alla bär vi på en dröm men att förverkliga den är inte alltid enklaste eller rättare sagt att våga förverkliga. Men hur det än är så är det viktigt att tänka på dessa frågor.






Att börja med att lägga upp ett mål. 
Vad är det du vill förverkliga? 
Hur ska du ta dig till detta mål? 
Vad finns att göra för att nå målet? Behöver du fråga om råd?
När du kommit en bit, kom ihåg att titta tillbaka vad är det som inspirera dig att att nå målet. Vad är din "varför " att du ville gör detta? Vad är det som inspirerar dig att nå ditt mål?


 I PRO systemet har vi en underbar kurs som som heter  "Why"
Simon Sinek är den som har skapat denna, en världs känd författare och föreläsare
Här kommer lite info video om Why


PRO U Presents Simon Sinek, Why Discovery Course from Jay Kubassek


" Varje person, företag och organisation på planeten vet vad de gör. Vissa vet ens hur de gör det ... men väldigt få vet varför de gör vad de gör. Varför tror du komma ur sängen varje morgon? Varför finns ditt företag eller din organisation? Och viktigast av allt, varför skulle någon annan bry sig?  Pengar är inte ett VARFÖR, det är resultatet av din förmåga att inspirera andra. Med andra ord är pengar ett resultat av dina VARFÖR. Vad är din VARFÖR? "PRO WHY" är en kraftfull, multi-media kurs som kommer att guida dig på en resa för att upptäcka dina varför."


http://goprou.com/effectivebusiness/?site=myown7?t=bg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar